Proef met schoonmakers tijdens treinreis

UTRECHT - De NS zet op het traject tussen Utrecht en Amsterdam extra schoonmakers in. Het gaat in eerste instantie om een proef. Het doel is dat reizigers in de trein bewuster worden van de rotzooi die ze doorgaans achterlaten.
De schoonmakers komen tijdens de treinreis met een vuilniszak langs om al het afval op te ruimen. Op die manier ervaren mensen hoe fijn het is om in een schone trein te zitten, zo is de gedachte.
Erick Bakker van schoonmaakbedrijf HRS: "Nu zien reizigers dat er schoongemaakt wordt, net als dat er cateringactiviteiten in de trein zijn. Nu krijgt schoonmaken letterlijk en figuurlijk een gezicht.
Voor schoonmaakster Petra is het werk wat anders geworden. "Je moet met mensen om kunnen gaan, je moet kunnen inschatten of je een grapje kunt maken en je moet inschatten of iemand heel afstandelijk is of niet. Daar moet je mee om kunnen gaan."
De proef Care on Track startte eind maart op het traject Den Haag-Leeuwarden, maar na positieve ervaringen werd de proef uitgebreid op het traject tussen de hoofdstad en Utrecht. Reizigers reageren volgens de NS enthousiast op de schoonmaakactie.
Tot eind oktober duurt de proef.

Proef met schoonmakers tijdens treinreis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.