Mansveld ontkent aantijgingen topman ProRail

UTRECHT - Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur ontkent dat haar ministerie ProRail dwingt om slecht nieuws onder de pet te houden. De Tweede Kamer had opheldering gevraagd over de uitspraken die topman Pier Eringa eerder deed in het Financieele Dagblad.
Eringa zei dat het ministerie soms wil dat slecht nieuws wordt uitgesteld. "Laat ik vooropstellen dat er geen sprake van is dat informatie over tegenvallers bij het spoor niet door ProRail naar buiten zou mogen worden gebracht", aldus Mansveld. "Van uitstel van slecht nieuws is derhalve geen sprake."
De bewindsvrouw noemt de uitspraak onhandig. Ze voegt hier in de brief aan toe: "Ook de heer Eringa heeft hier inmiddels afstand van genomen." Ook de bewering van Eringa dat kostentegenvallers zoals bij Utrecht Centraal niet op zichzelf staan, wordt door de staatssecretaris ontkend.

UTRECHT

Volgens Mansveld zijn er geen nieuwe overschrijdingen bij grote lopende bouwprojecten. Alleen bij Utrecht Centraal en het centraal station van Breda moet er zoals bekend geld bij. Dat blijkt uit een conceptoverzicht dat ze van ProRail heeft gekregen.
De spoorbeheerder moet haar "adequaat, volledig en correct informeren over dergelijke overschrijdingen". Ze dringt er uitsluitend op aan dat "informatie gevalideerd is voordat ik deze ontvang en met uw Kamer deel".
Eerder heeft ze laten weten dat de communicatie met ProRail en het ministerie moet worden verbeterd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.