RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Motie CDA voor opknappen smederij Lage Vuursche

1/2
BAARN -

Het CDA in Baarn dient op 23 september een motie in om de eigenaar van de oude smederij in Lage Vuursche te dwingen om het Rijksmonument op te knappen. De oude smederij staat al jaren te verloederen en daarom is het volgens de partij tijd voor maatregelen.

Plannen voor renovatie liggen er al langer, maar krijgen geen steun van de omwonenden. In oktober 2013 kwam architectenbureau Van Asbeck met een plan om de smederij in oude glorie te herstellen. Omwonenden vreesden voor hun uitzicht en zaten ook niet te wachten op horeca in het pand. Het plan werd tot drie keer toe aangepast.

Volgens Van hardeveld moet er nu echt iets gaan gebeuren en daarom dient de partij deze maand de motie in. "Er kan een dwangsom opgelegd worden. Het moet concreet gehandhaafd worden. Binnen afzienbare tijd moet de smederij aangepakt worden", zegt Van Hardeveld. "Het staat midden in de Lage Vuursche, het is geen gezicht. Ik word erop aangesproken wat voor een aanfluiting dit is."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -