OM: Dode man Zeist betrokken bij drugsruzie

© Koen Laureij
ZEIST - De man wordt verdacht van doodslag, twee maal poging doodslag, carjacking en wapenbezit.. Hij werd op 2 juni na een achtervolging aangehouden in Leusden, nadat hij in Zeist een auto had gestolen van een vrouw. Twee medeverdachten konden ontkomen.
Later bleek dat twee van de drie Fransen waren betrokken bij een schietpartij in een hotel aan de Costerlaan in Zeist. Daarbij kwam één Colombiaan om het leven. Twee van zijn landgenoten raakten gewond en meldden zich bij ziekenhuizen in de regio. Daar zijn ze aangehouden.
FRANKRIJK
De politie heeft naast de Fransman, de twee gewonde Colombianen ook twee andere mannen uit Colombia aangehouden. Twee Colombianen zijn inmiddels uitgeleverd aan Frankrijk, die ze zocht voor andere misdrijven. De twee overgebleven Colombianen worden verdacht van oplichting en zitten niet meer vast.
De recherche zoekt nog uit wat er precies is gebeurd in de hotelkamer. Mogelijk wordt meer duidelijk tijdens de pro forma zitting op donderdag 17 september. Dan wordt ook bekend wanneer de inhoudelijke zitting begint.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.