SP Utrecht: Wrijving in partij is situatie uit verleden

UTRECHT - Het afdelingsbestuur en de fractie van de SP in Utrecht ontkennen dat er grote problemen zijn in de partij. SP-leden zeggen dat fractieleden lui zijn, solistisch handelen en aan vriendjespolitiek doen. Dat blijkt uit interne stukken die in handen zijn van RTV Utrecht.
"We vinden het jammer dat interne stukken op straat liggen. We lossen onze problemen samen op binnen de afdeling. Zoals dat gaat binnen elke organisatie gaat dat niet altijd zonder slag of stoot, maar wij zijn er altijd uitgekomen", schrijft het bestuur en de fractie in een gezamenlijke verklaring.
Volgens de dissidente leden zijn er twee kampen: een groep met nieuwe leden en een groep rondom de fractieleden Schipper, Eggermont en Van Gemert, die al jaren in de gemeenteraad zitten.
Volgens de fractie en het bestuur was er inderdaad wrijving tussen de groepen, maar is dat inmiddels opgelost. "De jongere leden wilden meer een focus op het imago van de partij en de leden die ouder zijn in dienstjaren wilden meer aandacht voor het buurten en netwerk opbouwen in de stad."

BALANS

"Dit is de voortdurende discussie binnen de gehele SP, die al bestaat sinds de oprichting van de partij. Die discussie houdt ons scherp en in balans", aldus de fractie en het bestuur. "We willen nadrukkelijk duidelijk maken die wrijving die de discussie oproept een situatie is uit het verleden."
Volgens de fractie en het bestuur heeft deze wrijving door het opstappen van raadslid Vincent Wijlhuizen nog wel gevolgen op dit moment.
Volgens de dissidenten SP-leden was er onder meer een conflict over de manier waarop een fractiemedewerkster in dienst werd genomen. Dat is de vrouw van raadslid Schippers. De fractie en bestuur wil op die situatie niet ingaan. "Dat is een zaak tussen werknemer en werkgever en daar is privacy zeer gepast."

Verslaggever Marc van Rossum over de perikelen bij de SP

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.