Taxibedrijf Hoek uit Zeist maakt doorstart

ZEIST - Het failliete Zeister vervoersbedrijf Hoek wordt overgenomen en maakt een doorstart. Dit weekend wordt duidelijk hoeveel medewerkers het bedrijf in dienst kan houden. Dat zegt curator Boers uit Veenendaal tegen RTV Utrecht.
Het honderd jaar oude vervoersbedrijf Hoek kwam in de financiële problemen onder meer nadat een aanbesteding werd verloren. Eind augustus werd het faillissement uitgesproken en ging curator Boers uit Veenendaal op zoek naar mogelijkheden voor een doorstart en dat is gelukt.
Boers kan nog niet zeggen welke opdrachten Hoek behoudt. Hij weet daarom ook niet hoeveel medewerkers uiteindelijk in dienst kunnen blijven. Dit weekend onderhandelt hij met opdrachtgevers en maandag hoopt hij meer details te kunnen geven.
Duidelijk is wel dat het leerlingenvervoer vrijwel gegarandeerd is. Hoek werd door De Vier Gewesten Personenvervoer (DVG) ingehuurd om leerlingen uit Zeist en omliggende gemeenten naar school te brengen. Of DVG die opdracht wel of niet aan het doorgestarte Hoek blijft gunnen maakt voor de leerlingen niet uit. De routes worden sowieso gereden, zegt adjunt-directeur Mark Weinholt van DVG tegen RTV Utrecht.
Behalve leerlingenvervoer is Hoek ook actief in zakelijk vervoer, rolstoelvervoer, rouwvervoer en als RegioTaxi. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen daarvoor zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.