Reizigers maken kennis met nieuwe tram

UTRECHT - Het duurt nog drie jaar voor ze in Utrecht zijn, maar nu al is duidelijk welk model tram tussen Utrecht CS en de Uithof gaan rijden. Eén van de levensgrote modellen staat nu in de remise in Nieuwegein. De pers mocht eerder al kijken en vrijdag was het de beurt aan reizigers.
Tramreizigers hebben invloed in hoe hun vervoermiddel er over drie jaar uitgaat zien. De kleur van de bekleding, de hardheid van de stoelen en de stangen waar reizigers zich aan vasthouden. De verschillende opties zijn te testen en reizigers kunnen hun mening geven.
Vrijdag was de eerste kijkdag. Zaterdag 3 oktober is de tweede en voorlopig laatste. Om de tram te bezoeken is aanmelden verplicht, zegt de provincie die de trams gaat aanschaffen.

URBOS

Provincie Utrecht wil in totaal 27 tramstellen van het type Urbos 100 kopen van de Spaanse CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) . Dit type rijdt al in Birmingham, Nantes, Zaragoza en Belgrado. De eerste tram komt begin 2017 naar Utrecht waarna een uitgebreide testperiode begint.
De trambaan moet de overvolle bussen op lijn 12 vervangen. Door de groei van Utrecht Science Park De Uithof met onder meer universiteitsgebouwen, het Prinses Máxima Centrum, het RIVM en een groot onderzoekcentrum van multinational Danone, voldoet de bus niet meer. Verwacht wordt dat het aantal reizigers de komende tijd met 25 procent gaat toenemen.

Reizigers maken kennis met nieuwe tram

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.