Raadsvragen over nieuwe vertraging Skaeve Huse Utrecht

UTRECHT - De bouw van de Skaeve Huse in Utrecht is opnieuw uitgesteld. Dat schrijft het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad. Doordat de projectontwikkelaar van de zogenoemde 'asohuisjes' en studentenwoningen de financiering niet rond krijgt, kan de bouw ook eind dit jaar nog niet van start gaan.
CDA-raadslid Sander van Waveren is boos.'"Ik baal daar van. Het is nu de zoveelste keer dat er iets met die Skaeve Huse gebeurt. We zijn er inmiddels drie jaar mee bezig en er staan gewoon mensen op de wachtlijst, mensen die er graag in willen en voor wie het belangrijk is dat ze daar in kunnen. Het lijkt erop dat dit college er niet echt op stuurt om dit voor elkaar te krijgen."
Van Waveren vindt dat de gemeente Utrecht zelfs nalatig is, door de bouw van de asowoningen zo te laten vertragen. Het CDA gaat raadsvragen stellen.
In de Skaeve Huse komen overlastgevende Utrechters te wonen. De toekomstige bewoners hebben vaak psychische problemen of verslavingen. De huizen moeten komen vlakbij de Hogeweidebrug, waar tot voor kort de Rode Doos stond en binnenkort het CineMec de deuren opent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.