Vervoer failliete Hoek overgenomen, personeel moet opnieuw solliciteren

ZEIST/UTRECHT - Het personeel van taxibedrijf Hoek zal opnieuw moeten solliciteren bij de bedrijven die de failliete taxionderneming hebben overgenomen. Taxibedrijf Van Rhijn, dat voortaan verantwoordelijk is voor de zakelijke activiteiten van Hoek Vervoer, heeft RTV Utrecht laten weten dat de sollicitatieprocedure daar in volle gang is.
Zondag werd bekend welke bedrijven onderdelen overnemen van het taxibedrijf uit Zeist, dat twee weken geleden failliet werd verklaard. Zo wordt het groepsvervoer vanaf nu verzorgd door Noot in Ede en Gomes in Barneveld. Het Amersfoortse Besseling neemt het leerlingenvervoer over. De overnames zijn het gevolg van de financiële problemen bij Hoek.

GARANDEREN

Volgens een woordvoerder van Van Rhijn, die stelt dat het alleen over het zakelijke vervoer kan praten, kan het bedrijf niet garanderen dat iedereen opnieuw werk krijgt: "We weten wel dat we er alles aan doen om mensen een baan aan te kunnen bieden, mits daar natuurlijk werk en voertuigen tegenover staan. Het is natuurlijk niet voor niets dat een bedrijf als Hoek Vervoer in zwaar weer is terechtgekomen."
Voor de chauffeurs die kunnen blijven, is het niet zo dat ze exact op hun zelfde ritten blijven: "Maar de basis is voor ons dat er zo veel mogelijk chauffeurs hun vaste opdrachten blijven rijden. Alleen zullen wij dat altijd aanvullen met andere opdrachtgevers om zo een beter rendement te kunnen maken en een goede basis te leggen voor nu en in de toekomst," aldus een woordvoerder.

DOORSTART

werd al bekend dat het failliete Zeister vervoersbedrijf Hoek werd overgenomen en een doorstart zou maken. Nu blijkt dus dat de activiteiten door verschillde bedrijven worden overgenomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.