Verkeer rond scholen onveilig, VVN wil verkeersbrigades

AMERSFOORT - Rond 83 procent van de basisscholen is het verkeer onveilig. Het zijn vooral ouders die gevaarlijke situaties veroorzaken. Dat staat in een rapport dat het Amersfoortse Veilig Verkeer Nederland maandag heeft gepresenteerd.
In totaal zijn ruim 2300 basisscholen ondervraagd. Bij 58 procent van deze scholen ontstaan gevaarlijke situaties door drukte tijdens het brengen en halen van leerlingen. Bij 41 procent van de scholen zijn parkeerproblemen en bij 32 procent zijn gevaarlijke oversteekplaatsen.
Het kan er soms chaotisch aan toe gaan, zegt VVN-directeur Felix Cohen. Volgens hem ligt een deel van de oplossing in het verminderen van het autoverkeer. Ouders zouden volgens hem zo veel mogelijk te voet en met de fiets naar school moeten komen.
Ook geeft een op de tien scholen aan dat er behoefte is aan een verkeersbrigade die de kinderen helpt bij het oversteken. VVN voert daar de komende weken campagne voor. Bezorgde ouders kunnen samen met de school het initiatief nemen voor het oprichten van een verkeersbrigade.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.