'Politiek Stichtse Vecht niet te volgen voor doven'

STICHTSE VECHT - De grootste oppositiepartij van Stichtse Vecht, Lokaal Liberaal, vindt het niet goed dat de raadsvergaderingen alleen terug te vinden zijn via een geluidsopname op internet. Dove en slechthorende inwoners kunnen daardoor de politieke debatten slecht volgen.
Volgens raadslid Ronald van Liempdt worden doven en slechthorenden uitgesloten. "Wij willen dat de gemeente Stichtse Vecht zo transparant mogelijk is, voor alle inwoners."
"Dus ook voor doven en slechthorenden. Daarnaast is het heel veel gedoe om achteraf te zoeken in zo'n audiobestand. Dat kost je soms wel een halve dag. Ook als je niet doof bent."

DUUR

De gemeente noemt het verzoek opvallend want het schrappen van de schriftelijke notulen is juist gedaan om geld te besparen. Volgens de griffie kost het 20.000 tot 50.000 euro per jaar om schriftelijke notulen te maken, afhankelijk van de kwaliteit.
"Er zijn maar weinig gemeenten die eerst digitaal gaan werken en daarna weer teruggaan naar papier."

D66

De kans dat er binnenkort weer een notulist in de raadszaal van Stichtse Vecht zit, lijkt klein. De grootste coalitiepartijen zien het plan niet zitten. Fractievoorzitter van D66 Dick Verwoert zegt: "Er zijn voor doven en slechthorenden heel veel tools om zich te informeren over wat er in de gemeente gebeurt. Een stap terug in de tijd is voor ons echt geen optie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.