Bewoners Maarssenbroek helemaal klaar met opdringerige ijscoman

MAARSSENBROEK - Bewoners van de Spechtenkamp in Maarssenbroek zijn boos op de ijscoman. Hij ringelt tot 's avonds laat met zijn bel, rijdt te hard door de woonwijk en is opdringerig naar jonge kinderen. Maar vooral vinden ze het vervelend dat hij op zondag ijs verkoopt.
Volgens buren maakt de ijscoman kinderen eerst lekker met ijs en stuurt hij ze daarna pas naar hun ouders om geld te halen.
"Dat opdringerige verkoopgedrag werkt behoorlijk averechts en heeft vele ouders al doen besluiten de ijscoman te boycotten", zegt Roy Smulders die namens de wijkcommissie klachten in kaart brengt. "Er gaan zelfs stemmen op om hem de toegang tot de wijk te ontnemen of hem te verbannen."

TIJD

Deze zomer kwamen ijsverkopers in opstand omdat er in Stichtse Vecht maar tot 19:00 uur ijs verkocht mocht worden. De gemeente verlengde toen de verkooptijd tot 22:00 uur 's avonds. Maar daar is de wijkcommissie het niet mee eens, schrijft Smulders in een brief aan de gemeente.
"Voorheen bezocht de verkoper ons meestal één keer per avond. Door de verlengde venturen is dat meermaals geworden. Nu het weer eerder donker wordt, stellen een hoop bewoners het ook niet meer op prijs dat er nog zo laat na zonsondergang geklingeld wordt met een verkoopbel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.