Nieuwe info in mysterieuze zaak baby Renée

UTRECHT - De politie heeft nieuwe aanknopingspunten in de zaak van baby Renée. Daarom besteedt Opsporing Verzocht dinsdag opnieuw aandacht aan het meisje dat in 2006 dood tussen het grofvuil bij een Utrechtse afvalverwerker werd gevonden.
Het is anno 2015 nog altijd niet bekend wie haar ouders zijn. Een professor die gespecialiseerd is in zogenoemd 'isotopenonderzoek' kan zeggen waar de moeder tijdens de zwangerschap ongeveer verbleef. "Hij geeft aan dat de moeder mogelijk in het zuidelijke deel van Nederland of West-Duitsland was, maar ook dat ze in juli 2006 nog verplaatst is", zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens tegen RTV Utrecht.

VERHUISD

"Ze is zo'n vijftig tot honderd kilometer verplaatst in de laatste drie à vier maanden van haar zwangerschap. Mogelijk is ze toen verhuisd." Het isotopenonderzoek gebeurde eerder ook in de zaak van het Heulmeisje. Ook zij is nog niet geïdentificeerd.
Dinsdag besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, een dag later het RTV Utrecht-opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. "Misschien zijn er kijkers die denken: ik ken een vrouw die toen zwanger was maar bij wie ik nooit een baby heb gezien", zegt Bernhard Jens.

GRAF

Renée was net geboren toen ze werd gevonden. Haar doodsoorzaak werd nooit duidelijk. Ze werd bijna tien jaar geleden begraven. Al die tijd is het graf op Daelwijck goed verzorgd. "Wij weten niet door wie", zegt de politiewoordvoerder. "Ook met hen willen we in contact komen, al is het alleen maar om hen te laten weten dat het graf mogelijk binnenkort geruimd gaat worden."

Interview met politiewoordvoerder Bernhard Jens over de zaak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.