Proef Veenendaal met inzamelen plastic, blik en drankpakken

VEENENDAAL - Veenendaal gaat als proef verenigingen en kerken vragen om plastic, metaal/blik en drankpakken (pmd) in te zamelen. De instellingen kregen altijd extra inkomsten uit de inzameling van oud papier, maar dat gaat over enkele maanden niet meer. Vuilniswagens zijn inmiddels omgebouwd waardoor het ophalen van papier makkelijker is geworden.
Voor pmd zijn kliko's beschikbaar en de gemeente zamelt dat afval iedere drie weken in. Dat zou voor veel inwoners van flats niet vaak genoeg zijn. Daarom wil de gemeente instellingen inzetten en zo wat bij te verdienen.
Veenendaal deelt speciale zakken uit voor het pmd-afval en die kunnen iedere zaterdag aan de straat gezet worden. Vrijwilligers gooien de zakken in een vuilniswagen waar het afval direct wordt geperst. De proef duurt 4 maanden en daarna wordt bekeken of het concept geschikt is voor alle flats in Veenendaal.
De verenigingen en kerken blijven wel oud papier inzamelen bij hun kerk, verenigingsgebouw of school, maar komen vanaf 1 januari niet meer langs de deur om papier op te halen. Dat zal inzamelbedrijf ACV gaan doen met vuilniswagens met automatische klikoladers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.