Havengelden Woerden gaan omhoog

WOERDEN - In Woerden gaat de komende drie jaar het havengeld omhoog. Dat komt omdat de Woerdense haven nog altijd niet kostendekkend is. In 2018 betalen eigenaren van boten met een vaste ligplaats zeven procent meer dan nu het geval is.
Voor booteigenaren die een stek hebben langs de Singel en de Kromwijkerkade stijgt de prijs tot 2018 met tien procent, aldus het college. "Uiteindelijk moet de haven break-even draaien", zegt wethouder Stolk.
"Het is dus niet de bedoeling dat we er als gemeente rijker van worden. We voeren de verhoging in fases door, zodat het voor de booteigenaren makkelijker is om op in te spelen".

WOONSCHEPEN

Ook eigenaren van woonarken of woonschepen gaan fors meer betalen de komende jaren.Wethouder Stolk: "Jarenlang konden mensen voor eens schijntje een plek huren. Maar dat is niet meer uit te leggen aan mensen in een sociale huurwoning. Die zijn veel meer geld kwijt".
Of de prijzen ook echt gaan stijgen is aan de Woerdense gemeenteraad. Die beslist binnenkort over het voorstel van het college.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.