Amersfoortse ondernemers: terrasbeleid moet anders

AMERSFOORT - Ondernemers in Amersfoort roepen de gemeenteraad op om regels voor terrassen aan te passen. Horeca-eigenaren moet hun terrassen soms tijdens evenementen afstaan aan andere ondernemers en dat vinden ze oneerlijk. Dinsdagavond praat de gemeenteraad over het terrassenbeleid.
Volgens een ondernemer deden de problemen zich onder meer voor bij Spoffin. Zo zou een restaurant dat geen geld wilde geven aan het evenement gedwongen zijn terras af te staan. Andere ondernemers hoefden niets te betalen of minder. Tegen RTV Utrecht zegt een ondernemer dat daardoor vriendjespolitiek kan ontstaan.
De ondernemers eisen dat ze ook tijdens evenementen over hun eigen terrassen kunnen beschikken. Er zou een fonds moeten komen om evenementen te financieren.
De gemeente heeft in schriftelijke vragen van de VVD al eerder aangegeven dat horeca-ondernemers er samen met evenementenorganisaties zelf uit moeten komen. De gemeente vindt het opmerkelijk dat ondernemers terrassen hebben moeten afstaan. "Het is niet aan een festivalorganisatie om terrasruimte te verkopen."
De vergadering over het evenementenbeleid begint om 19.00 uur in de raadszaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.