Miscommunicatie over ontsnapte crimineel Den Dolder

DEN DOLDER - Rond de ontsnapping van crimineel Ali B. in Den Dolder is sprake geweest van miscommunicatie door de Amsterdamse politie. Dat blijkt uit antwoorden op raadsvragen van het college Zeist.
B., een vuurwapengevaarlijke crimineel, ontsnapte op 14 juli uit een instelling van Altrecht in Den Dolder. Hij had een celstraf gekregen van drie jaar voor geweld en wapenbezit. In Den Dolder volgde hij een anti-agressietraining.
Toen B. vluchtte, werd hij volgens de normale procedure als vermist opgegeven. De politie in Amsterdam verspreidde twee dagen later pas een opsporingsbericht met de hoogste urgentie. De straf die B. uitzat betrof namelijk een Amsterdamse zaak.
"Om haar moverende redenen heeft de politie Amsterdam er twee dagen na de vermissing voor gekozen om een alarmerings-/opsporingsbericht uit te laten gaan, waarin de ontsnapping van een vuurwapengevaarlijke crimineel is gemeld. Dat is gebeurd zonder afstemming met de politie Zeist, die daardoor verrast is en in verlegenheid is gebracht", laat het college weten.
"De politie Amsterdam heeft de betrokken persoon daarmee anders gecategoriseerd dan waar Altrecht op basis van de haar door justitie verstrekte informatie vanuit mocht gaan", stelt het gemeentebestuur.
Het korps in Amsterdam stelt in de Telegraaf dat er wel degelijk goed overleg is geweest.
Ali B. werd begin augustus aangehouden in Zuid-Spanje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.