Mysterieuze politie-oproep: Kent u deze mensen?

UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond beelden vrijgegeven van mogelijk belangrijke getuigen in een recherche-onderzoek. Het gaat om mannen die waarschijnlijk in het geheim zijn gefilmd.
De Landelijke Recherche heeft de beschikking gekregen over de camerabeelden en wil snel met de getuigen in contact komen omdat ze mogelijk over belangrijke informatie beschikken. Het zijn geen verdachten, stelt de politie.
Een van de mannen staat op beeld bij de McDonald's in Nieuwegein. Twee anderen hebben een ontmoeting in het Carlton President Hotel in Maarssen. Een van hen heeft zich inmiddels gemeld. De politie heeft zijn verklaring opgenomen. Waar de andere getuigen zijn gefilmd is niet bekend. Een van deze twee mannen heeft zich meteen na de oproep al gemeld.
Hoe de recherche aan het materiaal is gekomen en wie het gefilmd heeft, is niet naar buiten gebracht. De politie maakt evenmin bekend over welke informatie de mannen mogelijk beschikken.
Eén van de mannen die te zien is op de beelden die door een nog onbekend persoon zijn gemaakt van twee mannen die op 17 november 2014 een ontmoeting hebben in het President Carlton Hotel in Maarssen heeft zich bij de politie gemeld.
Deze man is mogelijk een belangrijke getuige voor de Landelijke Recherche. De politie heeft zijn verklaring opgenomen.
Op de site van Bureau Hengeveld staan nog 3 foto's van mannen die nog als getuigen gezocht worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.