Veel politiebureaus gesloten door cao-actie

PROVINCIE UTRECHT - In het hele land blijven woensdag veel politiebureaus gesloten vanwege een actie van de politie in Den Haag. De bureaus zijn gesloten tussen 07.00 en 17.00 uur. De politie neemt alleen spoedeisende meldingen in behandeling. De agenten demonstreren voor een betere cao.
Met ruim honderd bussen zijn duizenden politiemensen naar Den Haag gekomen, onder meer vanuit Utrecht. De actievoerende agenten blokkeren de ministeries van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken en Financiën en het Binnenhof, waar Algemene Zaken zit.
De agenten voeren actie tijdens de Algemene Beschouwingen. De Tweede Kamer praat over de plannen van het kabinet voor 2016. De oppositie heeft vooral kritiek op de begroting voor Justitie.
Het grootschalige protest van de agenten is het zoveelste in de reeks cao-acties van de politiebonden. Politiemensen voeren al maanden actie voor een beter cao-voorstel, maar minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie weigert meer te bieden. Het bod van 5 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro, is volgens de actievoerders gehaald uit hun eigen pensioen.

Wijkagent Emile Vermeulen bij de actie in Den Haag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.