Burgemeester Van Zanen bezoekt vluchtelingen Jaarbeurs

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen heeft woensdag de vluchtelingen in de Utrechtse Jaarbeurs bezocht. Zo'n 200 mensen verblijven sinds dinsdagavond op de zevende verdieping van het Beatrixgebouw.
"Ik laat me informeren hoe de situatie nu is en ik hoop kennis te maken", aldus van Zanen bij zijn aankomst bij de Jaarbeurs. In Utrecht worden vooral mannen uit Syrië en Eritrea opgevangen die reizen zonder hun gezin.
Volgens het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers is de eerste nacht bij de tijdelijke opvanglocatie goed verlopen. Dat is ook de eerste indruk van de burgemeester: "Het ziet er goed uit. Het is een enorme hal. De meeste vluchtelingen zijn nog heel moe. Zij zijn nu aan het ontbijten".

VLUCHTELINGEN

In de loop van de dag arriveren er nog meer vluchtelingen bij de Utrechtse Jaarbeurs. De verwachting is ook dat er donderdag nog mensen aankomen. In totaal komen er nog zo'n 300 mensen bij. Daarom wordt er woensdagavond ook een informatieavond voor bewoners georganiseerd.
Van Zanen: "Het gebeurt bij mij om de hoek, in mijn gemeente. Er is vanavond ook een bewonersavond. Het is allemaal snel gegaan, maar dat is ook nodig. De situatie is zeer nijpend."

Burgemeester Van Zanen over de opvang
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers over de eerste nacht
Burgemeester Van Zanen over de opvang
Verslaggever Rik Dogger met de laatste stand van zaken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.