Jeugd Olympisch Festival niet naar Utrecht

UTRECHT - Het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) van 2011 is niet toegewezen aan de stad Utrecht. Het EJOF is een olympisch toernooi voor jonge topsporttalenten.
Bij het congres van het Europees Olympisch Comité, zaterdag in Brussel, zag de delegatie van de Nederlandse sportkoepel NOCNSF dat de voorkeur in de laatste stemronde uitging naar Trabzon in Turkije.
In de beslissende fase kreeg Turkije 28 stemmen, tegen twintig voor Nederland. In een eerder stadium waren de overige kandidaten, Denemarken, Letland en Italië, al afgevallen.
De kandidaatstelling van Utrecht was een gezamenlijk project van NOCNSF, gemeente Utrecht, de Universiteit van Utrecht en de ministeries van Defensie en VWS. De betrokken partijen toonden zich teleurgesteld, maar overwegen wel zich voor het EJOF van 2013 opnieuw kandidaat te stellen.
Het evenement wordt eens in de twee jaar gehouden, met deelneming van ongeveer 3300 talenten in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Bekende winnaars uit het verleden zijn onder meer Pieter van den Hoogenband, Edith Bosch en Bram Som.
Het EJOF is bedoeld als stimulans om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Van belang is dat EJOF-deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen en dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.