Universiteit komt met programma over Utrechts leiderschap

UTRECHT - De Universiteit Utrecht start volgend jaar met het programma Nieuwe Utrechtse Leiders (NUL).
Het doel is om (nieuwe) managers de stad beter te laten begrijpen en ze bekend te maken met het 'Utrechtse DNA'. "We merken dat het voor sommige bedrijven en leiders nuttig kan zijn om beter te weten in wat voor stad ze nou opereren en meer gevoel te krijgen voor de maatschappijke en bestuurlijke dynamiek", zegt Paul Adriaanse van de Universiteit Utrecht.
Utrecht is volgens de initiatiefnemers van het programma geen gemakkelijke stad voor leiders. Vooral publieke en maatschappelijke leiders doen het niet snel goed. NUL biedt daarom een helpende hand.
Het programma geeft antwoord op vragen als: wat is de identiteit van Utrecht, wat is kenmerkend aan de Utrechtse netwerk- en bestuurscultuur, wat vraagt het van Nieuwe Utrechtse Leiders om vanuit een bepaalde sector leiding te geven in en aan Utrecht en hoe kunnen Utrechtse leiders elkaar helpen?
Een aantal prominente Utrechters werkt mee aan het programma van de Universiteit Utrecht. Het gaat onder meer om schrijver Rob van Scheers, socioloog Paul Schnabel, oud-wethouder in Utrecht Rinda den Besten, Leefbaar Utrecht-oprichter en ondernemer Broos Schnetz en Marten Blankesteijn van online-kiosk Blendle.
Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten op bijzondere locaties in de stad. Er is iedere keer aandacht voor Utrechtse kunst en cultuur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.