Meer investeerders voor Utrechts GitLab

UTRECHT - Het bedrijfje GitLab van Sytse Sjibrandij uit de Utrechtse wijk Ondiep krijgt 4 miljoen euro van een investeerder. Het Amerikaanse Khosla Ventures ziet brood in het platform voor programmeurs, meldt RTLZ. Eerder stak het bedrijf van Hollywood-acteur Asthon Kutcher al geld in de onderneming.
GitLab is een online platform waar softwareprogrammeurs kunnen samenwerken. In het gratis te gebruiken programma kunnen meerdere mensen met elkaar code schrijven, controleren en beschikbaar maken. Oprichter en directeur Sytse Sijbrandij zegt tegen RTLZ dat het een soort geavanceerde Google Docs voor programmeurs is.
Sjibrandij krijgt vier miljoen en wil het geld gebruiken voor marketing. Veel klanten gebruiken nog de gratis versie en de Utrechter wil dat ze overstappen naar de betaalde versie. Hoeveel aandelen hij in ruil voor het geld moet afstaan, wil Sjibrandij niet zeggen.
Het bedrijf heeft 28 medewerkers die gevestigd zijn over de hele wereld. NIet alleen in Utrecht werken mensen, maar ook in San Francisco, New York, Oekraïne en Equador. De software wordt onder meer gebruikt door NASA, IBM en Expedia.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.