Originele atelier van Dick Bruna te zien in Utrecht

UTRECHT - Het originele atelier van Dick Bruna is binnenkort te bewonderen op de zolder van het Centraal Museum in Utrecht. Er zijn meubels, potloden en werktafels te bewonderen. Ook is zijn favoriete stoel te zien.
"Als u denkt : wat is het hier in het museum steriel en opgeruimd? Zo werkte Dick Bruna dus ook. Als ik op bezoek kwam vond ik nooit een verdwaalde tekening. Zijn potloden lagen altijd netjes geordend", aldus Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum.
In 2011 stopte Dick Bruna met werken. Nijntje is uiteraard zijn bekendste creatie. Maar hij maakte in de afgelopen dertig jaar nog veel meer in zijn atelier op de Utrechtse Jeruzalemstraat.

ZOON

De oudste zoon van Dick Bruna, Sierk, was ook bij de plaatsing van het atelier aanwezig. Hij kon zijn ogen bijna niet geloven. "Ik zag er best tegenop om vandaag een kijkje te nemen in het atelier. Het is alweer een tijd geleden dat ik hem hier heb zien werken, dus dat brengt veel emoties met zich mee. Het is het Centraal Museum erg goed gelukt om de sfeer van het atelier over te brengen".
Dick Bruna is intussen 88 jaar. "Het gaat goed met mijn vader, maar hij wordt wel echt oud. We proberen een keer op een rustig moment met hem naar dit atelier in het museum te gaan", aldus Sierk Bruna.
Bezoekers van het Centraal Museum kunnen vanaf zaterdag 19 september een kijkje nemen.

Originele atelier van Dick Bruna te zien in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.