Slecht nieuws voor lunchroom ZiZo: nieuw pand gaat niet door

UTRECHT - ZiZo verhuist toch niet naar het Oudkerkhof. De gemeente Utrecht geeft geen horecavergunning aan de lunchroom die fungeert als dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten.
De lunchroom van zorginstelling Reinaerde zit momenteel aan de Oudegracht, maar die plek is te duur geworden. Een anonieme weldoener schonk hen het pand aan de Oudkerkhof 32, maar daar steekt de gemeente nu dus een stokje voor.
"Dit is heel erg jammer", zegt Aagje aan de Stegge van Reinaerde tegen RTV Utrecht. "Het pand ligt net buiten het horecagebied, aan de andere kant van de straat is horeca wel toegestaan."

ZOEKTOCHT

Volgens Aan de Stegge betekent dit niet het einde van ZiZo. "We gaan door met zoeken naar een nieuw pand. En de gemeente heeft beloofd met ons mee te denken."
Ook de weldoener die het pand aan de Oudkerkhof schonk, denkt mee. "Komende tijd zetten we ZiZo voort aan de Oudegracht. We geven niet op en blijven ons sterk maken voor goed werk en dagbesteding midden in de Utrechtse samenleving voor mensen met een beperking."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.