Demente Trees Noldus raakte zoek door kapotte GPS-tracker

ZEIST - Een kapotte GPS-tracker was de oorzaak van de vermissing van Trees Noldus uit Zeist. Dat zegt haar zoon Tom, die heel blij is dat ze na 48 uur weer is gevonden, tegen RTV Utrecht.
De 82-jarige demente vrouw draagt het opsporingsapparaatje altijd bij zich omdat ze wel vaker de weg kwijt raakt als ze een wandeling maakt. "Normaal kunnen we real time volgen waar ze rondloopt."
Trees Noldus verblijft in een instelling, maar ze is vrij om wandelingetjes te maken. "Er is ingeschat dat dat het beste is voor haar", zegt Tom van de Lest. Het kwam wel eens eerder voor dat ze de weg kwijtraakte, bijvoorbeeld in Soesterberg, maar toen werd ze telkens weer snel gevonden.

BLIJDSCHAP

Van de Lest is net als zijn broers en zussen heel dankbaar dat zijn moeder donderdagochtend is gevonden in Maarn. "Het is onbeschrijfelijk. We hielden rekening met het ergste scenario."
Hoewel Trees Noldus 48 uur kwijt was en helemaal is natgeregend, maakt ze het fysiek gezien goed. Ze ligt nu voor observatie in het ziekenhuis. "Haar lichaamstemperatuur en bloeddruk zien er goed uit."

VONDST

"Mijn broer was in de buurt", zegt Van de Lest over het moment dat zijn moeder werd gevonden. "Hij is er gelijk naartoe gegaan, ik was ergens anders aan het flyeren. Toen is de ambulance opgeroepen en zijn mijn zussen door de politie opgevangen en naar het ziekenhuis gebracht."

BOSSEN

Van de Lest gaat ervan uit dat zijn moeder de twee dagen van haar vermissing vooral in het bos heeft doorgebracht. "Als iemand twee dagen niet wordt gesignaleerd, dan moet ze wel in de bossen zijn geweest. Anders zou ze veel eerder opgevallen zijn.

BEDANKT

Hij wil graag iedereen bedanken die heeft meegezocht naar zijn moeder. Haar vermissingbericht werd veel gedeeld op Facebook en Twitter. "Ze is niet voor niets gevonden dankzij een tip van een getuige."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.