Zorgen over vertraging verbouwing Utrecht Centraal

UTRECHT - In Utrecht zijn er grote zorgen over de vertraging van de bouw van Utrecht Centraal. Daarvoor moet tientallen miljoenen euro's extra worden uitgetrokken voor de zogenoemde OV Terminal. De complete gemeenteraad heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.
De fracties willen onder meer weten hoeveel geld dit de stad gaat kosten en of de planning van de Uithoflijn in gevaar komt. Ook vragen ze zich af wat de gevolgen zijn voor andere projecten in het stationsgebied. Zo komt het nieuwe Stationsplein Oost, met daaronder een grote fietsenstalling, vast aan Utrecht Centraal.
Het megaproject loopt al uit en de fracties willen weten of het gaat om nieuwe problemen. Ook vragen de raadsleden zich af wat de rol is van de gemeente Utrecht.
Tijdens Prinsjesdag maakte het Ministerie van Infrastructuur bekend dat de grote verbouwing van Utrecht Centraal met twee jaar is vertraagd. De reservepot van 12,4 miljoen euro is leeg en het budget is verhoogd met 53,2 miljoen euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.