Vierling viert eerste verjaardag

UTRECHT - De vierling die vorig jaar werd geboren in het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) viert vrijdag de eerste verjaardag. Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe Adema verkeren in goede gezondheid.
Wel gaan ze nog geregeld naar het WKZ voor controles en hebben ze het afgelopen jaar gevochten voor hun leven. "Het was een ontzettend spannende en emotionele tijd", blikt moeder Anne terug op afgelopen jaar.
Zo moesten de vier meisjes warm gehouden worden door de couveuse en onder UV-lampen tegen geelzucht. Ook kregen ze hersenscans en bloedtransfusies. "Het is niet te beschrijven wat dat als ouder met je doet."

VROEGGEBOORTE

Het kwartet werd 18 september 2014 ruim drie maanden te vroeg geboren. Ouders Anne en Alex, die in het Overijsselse Bathmen wonen, hadden toen al twee kinderen.
De ouders kregen veel hulp van bedrijven die in de media hoorden over de bijzondere geboorte. Ze kregen luiers, kleertjes en verzorgingsproducten aangeboden.
Via de Facebook-pagina 'Vier keer zoveel geluk' houden ze geïnteresseerden op de hoogte van het wel en wee van de vierling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.