Raad stemt in met nieuwe prostitutiezone bij Zandpad

UTRECHT - De prostitutiebestemming van Het Nieuwe Zandpad in Utrecht is donderdagavond aangenomen door de gemeenteraad. De fracties van D66, VVD, GroenLinks en PvdA stemden voor, maar het CDA onder meer niet. De fractie noemt het onderzoek naar een geschikte plek voor een nieuwe prostitutiezone in de stad 'summier' en 'gebrekkig'.
De nieuwe prostitutiezone ligt op een steenworp afstand van de voormalige seksbootjes aan het Zandpad, parallel aan de Einsteindreef, tussen het tankstation en de rioolwaterzuivering.
Het CDA verwacht meer overlast voor omwonenden dan in de oude situatie omdat het de bedoeling is dat er nog meer werkplekken (maximaal 162) komen.
Meerdere ondernemers hebben zich bij de gemeente Utrecht gemeld met een plan voor de exploitatie van de nieuwe raamprostitutiezone.
Eind oktober moeten er concrete offertes liggen en volgen de voorlopige gunning, een Bibob procedure en de definitieve gunning, liet burgemeester Van Zanen afgelopen zomer weten.
Veel omwonenden zien niets in terugkeer van de prostituees. Sinds het rode licht aan het Zandpad gedoofd is, is de wijk er volgens de bewoners op vooruit gegaan.
De ramen van Het Nieuwe Zandpad moeten in 2017 opengaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.