Zeist vangt honderdvijftig vluchtelingen op

ZEIST - Zeist gaat in sporthal Dijnselburg honderdvijftig vluchtelingen opvangen, meldt de gemeente Zeist. Verwacht wordt dat vrijdag eind van de middag de vluchtelingen aankomen in de noodopvang.
De vluchtelingen worden 72 uur opgevangen in de sporthal. Daarna stromen ze volgens burgemeester Koos Janssen door naar opvanglocaties van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). "De vluchtelingen zijn de komende dagen onze gast. De humanitaire nood is zeer hoog. Het is alle hens aan dek. Ik ben blij dat we in deze nijpende situatie iets kunnen betekenen. Laten we met elkaar zorgen voor een hartelijk welkom", schrijft de burgemeester in een open brief aan de inwoners van Zeist.
De vluchtelingen komen uit het aanmeldcentrum in Ter Apel, dat momenteel volloopt. Ze gaan vrijdag overdag naar Zeist, waar donderdagavond en -nacht bedden zijn neergezet. Onder meer Amersfoort, Houten, IJsselstein, Zeist en het Rode Kruis hebben die beschikbaar gesteld.
Zeist bood de sporthal als opvanglocatie aan na een oproep van het ministerie van Veiligheid en Justitie voor tijdelijke opvang.

Verslaggever Rik Dogger in gesprek met een bewoner.
Verslaggever Rik Dogger in gesprek met het Rode Kruis.
Eerste vluchtelingen komen aan in Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.