Brand bij middelbare school Zeist door gaslek

ZEIST - Aan de Graaf Adolflaan in Zeist is vrijdagochtend rond 8.30 uur een brand ontstaan bij een gaslek. Volgens een woordvoerder van de brandweer was er een steekvlam van zo'n vijf meter hoog. Het naastgelegen Christelijk College Zeist raakte beschadigd. De brandweer heeft de gaskraan dichtgedraaid, waardoor het vuur is gedoofd.
De omgeving is afgezet en de school is ontruimd. Omdat de scholieren op schoolreisje zijn, waren er geen mensen in het gebouw. De brandweer hield het gebouw naast de vlammen nat, om te voorkomen dat het vuur zou overslaan.
De vlammen zouden zijn uitgeslagen tot boven het dak van de school. Door het vuur zijn de ramen van de school gesprongen en is de dakdekking stuk.
De brandweer heeft de gaskraan dichtgedraaid om het vuur te laten doven, waardoor een deel van de wijk tijdelijk zonder gas kwam te zitten.
Het lek brak uit doordat er bij werkzaamheden aan het basketbalveld een gasleiding werd geraakt. Ook is er een stroomkabel kapotgegaan, hierdoor zaten 570 huishoudens tijdelijk zonder stroom.

Verslaggever Rik Dogger is bij het gaslek in Zeist.
Het Christelijk College Zeist wordt nat gehouden om overslaan van de gaslekbrand te voorkomen.