Ouders overrompeld door sluiting peuterspeelzalen Veenendaal

VEENENDAAL - De sluiting van peuterspeelzalen in Veenendaal is veel ouders in het verkeerde keelgat geschoten. Ze vinden dat ze te laat op de hoogte zijn gebracht.
Als gevolg van een subsidiekorting heeft Kwink Peuterspeelzalen uitstel van betaling aangevraagd. Daardoor moeten vanaf 1 januari speelplekken voor vierhonderd peuters dicht. Als alternatief worden ouders doorverwezen naar kinderopvangcrèches die veelal duurder zijn.
"We hebben een mail gekregen dat het vanaf 1 januari gaat sluiten", zegt een moeder met een kind in peuterspeelzaal Benjamin, "en mijn dochter gaat in mei pas naar de kleuterschool. Wat ga ik in die tussenliggende tijd doen? Ik ben heel ontevreden over de manier waarop het gaat."
De gemeenteraad van Veenendaal drong twee jaar geleden aan op bezuinigingen. Toch zijn ook raadsleden verrast door het nieuws over de sluiting. Fractievoorzitter Engbert Stroobosscher van de ChristenUnie: "Dit effect hadden we niet voor ogen en het was wat ons betreft ook niet nodig. Als die bezuiniging op tijd was doorgevoerd, dan had ook Kwink hier op kunnen anticiperen."
Wethouder Nermina Kundic begrijpt dat ouders overrompeld zijn. De gemeente zet volgens haar alles op alles om oplossingen te bedenken. Zo blijven kinderen met een achterstand hun peuterspeelzaal houden. "Daarnaast hebben wij afgelopen zomer geld beschikbaar gesteld om de leidsters in de kinderopvang de opleiding te geven om ook peuterwerk aan te kunnen bieden."
De moeder die voor vijf maanden een alternatief zoekt is niet te spreken over die oplossing. "De prijs wordt een stukje duurder en ik denk ook dat de functie van een kinderdagverblijf heel anders is dan die van een peuterspeelzaal. Dat kun je absoluut niet met elkaar vergelijken."

"Een crèche is geen peuterspeelzaal"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.