Rode Kruis vraagt scouts om hulp

PROVINCIE UTRECHT - Scouts gaan meer te hulp schieten in noodsituaties. Zo worden ze gevraagd zich aan te sluiten bij burgerhulpnetwerk Ready2Help en krijgen ze EHBO-cursussen. Dat hebben Scouting Nederland en het Nederlandse Rode Kruis afgesproken.
Het Rode Kruis schiet te hulp (met bijvoorbeeld opvang, bedden, dekens en eten) bij noodsituaties, zoals overstromingen en extreme weersomstandigheden, of als mensen uit hun huis moeten bij een dreigend gevaar. Daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig.
Bij Ready2Help zijn nu 6500 Nederlanders aangesloten en de organisatie hoopt op veel aanmeldingen van scouts bij het netwerk, zodat die in geval van nood zijn op te roepen om de handen uit de mouwen te steken. Zo kunnen ze helpen met water uitdelen, zandzakken vullen, tolken of tenten opzetten.
Ook is afgesproken dat instructeurs van Scouting les krijgen in EHBO-vaardigheden. Zij kunnen die kennis vervolgens weer verspreiden binnen de scoutinggroepen. Het gaat voorlopig nog om een proef. Scouting Nederland telt zo'n 25.000 vrijwilligers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.