Masterplan voor behoud oude botters Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De gemeenteraad van Bunschoten heeft unaniem ingestemd met een masterplan om de oude botters in het dorp te redden. De komende twee jaar moeten onderwerpen als behoud, fondsenwerving en verdienmodellen worden uitgewerkt. Doel is onder meer om de haven op de Werelderfgoedlijst van Unesco te krijgen.
Hoofdrol in de plannen krijgt de Museumhaven van Spakenburg. Daar moet onder meer de werkende scheepstimmerwerf worden behouden. Zonder de werf is behoud van de boten niet mogelijk, zegt het college van B en W.
Een masterplan is nodig omdat de 27 botters in de oude haven van Spakenburg dreigen te verdwijnen, zegt het gemeentebestuur. Vanwege vergrijzing van eigenaren, teruglopende botterverhuur en toenemende concurrentie van nieuw botterhavens neemt de hoeveelheid in Spakenburg liggende botters af.
De gemeente heeft haast: Er wordt direct al een stuurgroep en projectorganisatie opgezet en nog dit najaar volgt er een officieel startmoment. Bij de uitwerking van de plannen werkt de gemeente onder meer samen met Vereniging Bruine Vloot.
Er is 152.000 euro uitgetrokken voor de uitwerking van de plannen.

Masterplan voor behoud oude botters Spakenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.