Grafje Renée van Utrecht nog niet geruimd

UTRECHT - Het grafje van Renée van Utrecht wordt volgend jaar niet geruimd. Dat zegt de gemeente Utrecht in het AD. In het grafje op begraafplaats Daelwijck ligt de baby die in 2006 is gevonden op de lopende band van een vuilverwerker in Utrecht.
Een cold-caseteam doet met nieuwe forensische technieken een ultieme poging de ouders van het onbekende meisje te achterhalen. Om die reden laat de gemeente het graf ongemoeid, staat in de krant. Normaal gesproken wordt een graf na tien jaar geruimd, tenzij nabestaanden bijbetalen.
De gemeente neemt nu het extra onderhoud van het graf op zich, al is het in die tien jaar tijd keurig bijgehouden door onbekenden. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om mensen die een graf in de buurt bijhouden en willen dat het hele straatje er netjes bijligt.

MOEDER

Het coldcaseteam van de politie kwam afgelopen week met nieuwe informatie. De gespecialiseerde recherche vermoedt dat de moeder van het in 2006 in Utrecht gevonden babylijkje, afkomstig is uit Centraal- of West-Europa.
Uit nieuw isotopenonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat de moeder tijdens de zwangerschap in 2006 waarschijnlijk in zuidelijk Nederland, het noorden van België of mogelijk in het westen van Duitsland heeft gewoond. Dat kan in het stroomgebied rond de rivieren Rijn en Leine (bij Hannover) zijn geweest.
De vrouw is in de laatste drie tot vier maanden van de zwangerschap zo'n 100 kilometer verhuisd. Dat moet grofweg vanaf juli 2006 zijn gebeurd, blijkt uit het forensisch onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.