Acteur Frank Lammers: "Terugtrekken De Ruyter-film kwalijke zaak"

UTRECHT - Acteur Frank Lammers is niet blij het met besluit om de film Michiel de Ruyter terug te trekken uit de Gouden Kalf-competitie van het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. "Dit heeft de producent buiten mijn weten en dat van regisseur Roel Reiné om besloten. Dat vind ik ook een kwalijke zaak", zei Lammers in Met Het Oog Op Morgen.
Producent Klaas de Jong zei eerder de film terug te trekken uit onvrede over het geringe aantal nominaties voor publieksfilms bij het prijzengala van de Nederlandse film. "Het Kalveren-gala is al jaren een elitair feestje voor arthousefilms", vond hij.
Dat ging tegen het zere been van Lammers, die de titelrol in de film vertolkt. "Het is mijn producent, maar ik moet hem hier toch afvallen. Ik begrijp niet wat hij precies bedoelt", zei de acteur tegen het radio 1-programma. "Dit gezeur levert niks op voor de Nederlandse film."
Lammers kan zelf overigens alsnog in de prijzen vallen voor zijn rol in de film over de beroemde 17e eeuwse admiraal. Het NFF heeft laten weten dat de nominaties van Michiel de Ruyter in de categorieën beste regie en beste acteur gewoon blijven staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.