Serie Radio M: Tuinieren is hot

Keramiek in Arboretum
Keramiek in Arboretum © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Vrijdag staat Radio M Utrecht de hele dag in het teken van de tuin. In de aanloop daarvan bezoekt Liesbeth de Moor elke dag een bijzondere tuin in de provincie.

MAANDAG

Maandag bezocht Liesbeth de historische moestuin bij Bartiméus in Doorn. Dat is het instituut voor mensen met een visuele beperking in Doorn. Bezoekers kunnen hier groenten, fruit, kruiden en bloemen kopen en kunnen tot oktober in het theehuis terecht. In de tuin werken vijftig mensen.

DINSDAG

Dinsdag bezocht Liesbeth de Utrechtse Tuinvereniging 'de Pioniers', die dit jaar 80 jaar bestaat. De club tussen Tuindorp-Oost en Voordorp werd ooit opgericht om arme gezinnen een extra stukje grond te geven. Nu staan er 150 tuinhuisjes en zijn er honderden leden en een wachtlijst van 45 personen. Liesbeth ging kijken bij Annemiek en Sandra, twee enthousiaste vrijwilligers.

WOENSDAG

Woensdag vertelt Henk Hilhorst over zijn passie voor de Pioniers en zijn tuin. Hij is al 22 jaar lid en coördinator van een groep vrijwilligers. Hilhorst heeft een eigen tuinhuisje met een lap grond.

DONDERDAG

Het
in Doorn. In die tuin, opgericht door inkt- fabrikant Von Gimborn staan 10.000 bomen, waarvan 3.000 verschillende exotische soorten. Onlangs was er een natuurmarkt en daar was van alles te koop en te doen op het gebied van de natuur Liesbeth sprak erover met Renske Bos van Groei en Bloei Heuvelrug.

Verslaggever Liesbeth de Moor in historische moestuin Bartiméus
Verslaggever Liesbeth de Moor bij Tuinvereniging 'de Pioniers'
Verslaggever Liesbeth de Moor in gesprek met Henk Hilhorst, al 22 jaar lid van 'de Pioniers'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.