Burgemeester Montfoort staat open voor gesprek met asieltegenstanders

MONTFOORT - Burgemeester Theo van Eijk van Montfoort staat open voor een gesprek met de tegenstanders van een noodopvang voor vluchtelingen.
In het dorp hingen afgelopen weekend spandoeken met teksten als 'Eigen volk eerst' en 'Vluchtelingen niet welkom'. De protesten volgden op het nieuws dat het college van Montfoort openstaat voor noodhulp.
De tegenstanders voelen zich gepasseerd en eisen een referendum hierover. Ze hebben zich verenigd in een Facebookgroep. De pagina 'Ons Montfoort Vluchtelingen Vrij' heeft inmiddels ruim 250 leden.
De gemeente heeft de spandoeken weg laten halen, maar de burgemeester benadrukt dat hij voor discussie is als het binnen de normen van het toelaatbare blijft. Hij wil best in gesprek met de tegenstanders, maar vindt het tegelijkertijd moeilijk om te bepalen waar dan precies over gesproken moet worden, want er is nog niet eens een locatie aangewezen waar de vluchtelingen opgevangen zouden moet worden.
Ook in buurgemeente Woerden is inmiddels discussie. De gemeente is bereid om honderden vluchtelingen op te vangen in een sporthal.

Burgemeester Montfoort staat open voor gesprek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.