Verslagenheid in Rhenen na verdrinkingsdrama

RHENEN - Rhenen is diep geraakt door de verdrinking van een 9-jarig meisje in zwembad 't Gastland.
Burgemeester Hans van der Pas van Rhenen is geschokt door het drama. Het gemeentehuis ligt vlakbij het zwembad. Daardoor had Van der Pas al snel in de gaten dat er iets ernstig aan de hand was. "Ik ben diep geraakt door het overlijden van het meisje. Dit komt heel hard binnen in Rhenen. Mijn medeleven gaat uit naar de familie, klasgenoten en andere betrokkenen."

TOEDRACHT

Het slachtoffer was van Syrische afkomst en woonde pas kort in Nederland. Ze zat op de Ericaschool in Rhenen.
Het meisje was in het bad aan het schoolzwemmen. Na afloop is ze nog gezien bij de douches. Toen de badmeester even later een inspectieronde maakte, zag hij haar echter liggen op de bodem van het zwembad, aldus een woordvoerder van de politie.
Het meisje is dus op een of andere manier opnieuw in het water beland. Het slachtoffer is buiten bewustzijn op de kant gebracht en gereanimeerd. Ze is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis onder begeleiding van politiemotoren. Het meisje overleed in het ziekenhuis.

ONDERZOEK

Het onderzoek naar het incident is handen van de politie. "Het is tragisch. We gaan inderdaad onderzoek doen maar leggen nu eerst de nadruk op de opvang van leerlingen en leraren die in het zwembad waren. De mensen moeten hun emoties de vrije loop kunnen laten", zegt een woordvoerder.
De burgemeester van Rhenen laat RTV Utrecht dat er een gesprek is geweest tussen de gemeente, de school en de zwembadleiding. Het zwembad is zeker tot en met dinsdag dicht.

SCHOOL

De directie van de Ericaschool is bezig met voorbereidingen om op een passende wijze stil te staan bij de tragische gebeurtenis.

Interview met burgemeester Van der Pas

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.