Onderdak 115 vluchtelingen in sporthal Kockengen

KOCKENGEN - De gemeente Stichtse Vecht brengt 115 vluchtelingen onder in een sporthal in Kockengen. Het gaat vooral om gezinnen, laat burgemeester Marc Witteman weten. De vluchtelingen worden vanaf dinsdagmiddag opgevangen voor een periode van drie dagen.
De vluchtelingen komen rond 16.00 uur aan in de hal aan de Sportweg. Na 72 uur moeten ze doorstromen naar andere opvanglocaties van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). De gemeente werkt voor de opvang samen met het Rode Kruis, politie, brandweer en GGD.
De gezinnen komen uit Syrië en Eritrea. "De mensen zijn moe en hebben behoefte aan privacy en rust", zegt de gemeente. Witteman roept mensen op die willen helpen om zich te melden bij de gemeente.
Volgens Witteman zijn alle gebruikers van de sporthal op de hoogte gesteld van de opvang. De bibliotheek, die grenst aan sporthal Kockengen, blijft gewoon geopend.
Vorige week was Stichtse Vecht ook al in beeld om vluchtelingen op te vangen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) trok het verzoek vrijdag echter in. Maandag rond 16.00 uur kwam er een nieuw verzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.