Staking bij Voestalpine Polynorm in Bunschoten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Enkele honderden medewerkers van Voestalpine Polynorm in Bunschoten hebben dinsdagochtend het werk neergelegd. De staking is georganiseerd door vakbond FNV, die daarmee de werkgevers in de elektro onder druk wil zetten om met een beter cao-bod te komen.
"Bij Polynorm is het denk ik niet heel slecht geregeld, maar het bedrijf valt onder de branche-cao voor elektro", zegt vakbondsleider Murat Sekercan. "De werkgevers willen de cao verslechteren en steeds minder investeren in en mensen", aldus Sekercan.
"De werkgevers willen de vakbonden buiten de deur houden en zo op bedrijfsniveau zonder vakbonden afspraken maken en dat is uiteindelijk ook slechter voor de werknemers", aldus Sekercan. De bond wil 3 procent meer loon, een groter budget voor opleidingen en meer inspraak in de roosters.
De werknemers komen wel naar de werkplek maar blijven dan buiten staan. Het staken duurde van 06.00 tot 09.00 uur en daarna gingen de stakers naar huis. Volgens de FNV intimideert de directie van Voestalpine Polynorm werknemers. Een aantal werknemers is wel aan het werk gegaan.
Voestalpine Polynorm BV zegt dat de cao aan de onderhandelingstafel tot stand moet komen en betreurt het ten zeerste dat de vakbonden in plaats daarvan tot een stakingsactie overgaan. "Wij doet een dringend beroep op de vakbonden het cao-overleg aan de centrale onderhandelingstafel te hervatten en zo spoedig mogelijk tot een goed einde te brengen."
De FNV dreigt met een 24-uursstaking als er geen beter bod komt.

Verslaggever Rik Dogger in gesprek met vakbondsleider Murat Sekercan over de actie bij Voestalpine Polynorm
Stakers Voestalpine Polynorm praten met verslaggever Rik Dogger
Staking bij Voestalpine Polynorm

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.