Rechter: Economy Hotel terecht gesloten wegens prostitutie

UTRECHT - De rechtbank zegt dat de gemeente Utrecht het Economy Hotel aan de Balijelaan terecht heeft gesloten vanwege prostitutie. Dat in andere hotels ook prostitutie plaatsvindt, is geen reden om dit hotel open te houden, oordeelde de Utrechtse rechtbank.
De uitbater, Fabian Emmen, maakte in andere hotels opnames met een verborgen camera om aan te tonen dat niet alleen zijn hotel werd gebruikt door prostituees. De gemeente voerde aan dat er niet genoeg mankracht is om alle hotels te controleren en dat vindt de rechtbank een goed argument. Bovendien was er over het Economy Hotel een anonieme tip bij de politie binnengekomen.
Emmen heeft nooit ontkend dat in zijn hotel betaalde seks plaatsvond en dat hebben de rechters ook meegenomen in hun overweging. Hij voerde verder aan dat de openbare orde nooit is verstoord. Volgens de rechters is de openbare orde per definitie verstoord als er illegale prostitutie plaatsvindt.
De Utrechtse politiek sprak in juni over de zaak. De gemeenteraad vindt dat er veel beter gecontroleerd moet worden bij alle hotels en vroeg aan het gemeentebestuur actie te ondernemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.