Freek de Jonge maakt 'stommiteit' goed

AMERSFOORT - Freek de Jonge komt alsnog naar de Lutherse Kerk in Amersfoort. Hij was een eerder optreden vergeten en liet een volle kerk zitten. De Jonge bood excuses aan en zei dat hij snel een nieuwe datum zal plannen. Die is nu geprikt.
De cabaretier vergat twee weken geleden een interviewavond over geloof en vertrouwen. Een zaal vol mensen en gasten zat te wachten op zijn komst. De Jonge bleek door een vergissing echter op een gala van het Nationaal Ballet te zijn met zijn vrouw Hella.
Op de website van de Lutherse Kerk heeft de komiek een excuustekst laten plaatsen. "U had zich de moeite getroost om naar de Amersfoortse Zwaan te komen in een open verwachting. Vol vertrouwen dus. Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Niet door een ondermaats optreden, maar door simpelweg niet te verschijnen. Dat is onvergeeflijk."
En De Jonge gaat nog even verder. "Ik zou allerlei excuses kunnen aanvoeren, geen daarvan kan de stommiteit vergoelijken. Mea culpa dus. Ik heb mijn bereidheid uitgesproken om een en ander goed te maken en ik hoop dat u mij de kans daartoe geeft. Met nederige groet, Freek de Jonge."
De kerkleiding aanvaardt de excuses en wil de cabaretier 'vergeven' en 'opnieuw beginnen'. Op dinsdagavond 6 oktober gaat De Jonge alsnog in gesprek met theoloog en psycholoog René Luijk.
De kerk is open vanaf 19.30 uur. Plaatsen reserveren kan via amersfoortsezwaan@gmail.com.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.