Ericaschool Rhenen rouwt om verdronken Salam (9)

RHENEN - De Ericaschool in Rhenen staat dinsdag stil bij de dood van de 9-jarige leerling Salam. Het Syrische meisje verdronk maandagmiddag in zwembad 't Gastland.
Op de school is een centrale bijeenkomst gehouden waar leerlingen en docenten hun verdriet konden delen. Ook is er een gedenkhoekje ingericht in het gebouw. Er is dinsdag een aangepast lesrooster. Voor leerlingen en docenten is Slachtofferhulp aanwezig.

MEDELEVEN

Burgemeester Hans van der Pas van Rhenen is diep geraakt door het drama. Hij heeft de familie van het meisje dinsdag bezocht. Zwembad 't Gastland laat op de website weten zeer geschokt door het tragische ongeval. "Ons medeleven gaat uit naar de ouders, familie, leerlingen en leraren van de Ericaschool, medewerkers van het zwembad en andere betrokkenen."
Salam was in het bad voor zwemles. Een badmeester zag haar na het zwemmen op de bodem van het diepe gedeelte liggen. De andere kinderen waren op dat moment aan het douchen en aankleden. Salam zou na het zwemmen ook bij de douches zijn gezien.

ONDERZOEK

Op dit moment wordt onderzocht hoe het meisje heeft kunnen verdrinken. Het onderzoek wordt gedaan door de politie, de provincie en er is een intern onderzoek van 't Gastland.
Ook voor de medewerkers van het zwembad is Slachtofferhulp beschikbaar. Het sportcentrum waarin het zwembad zit is dinsdag gesloten.

Rhenen rouwt om verdrinkingsdrama

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.