OM: Werkstraf voor Rhenense politiemedewerker die tankpassen stal

RHENEN - Justitie eist werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen voor een oud-medewerker van de politie en een heler. De twee inwoners van Rhenen zouden onder andere tankpassen van de politie hebben gestolen.
De verduistering van de tankpassen kwam aan het licht, toen de politie merkte dat er getankt werd met vermiste passen. Via camerabeelden van het tanken kwam de politie uit bij een 62-jarige man uit Rhenen en via hem bij een 37-jarige plaatsgenoot. Deze laatste werkte als facilitair medewerker bij de politie Midden-Nederland in Zeist. In mei werden de twee mannen aangehouden.
De facilitair medewerker wordt ervan verdacht in de periode juni 2014 tot en met mei 2015 twintig tankpassen van politieauto's te hebben verduisterd. De 62-jarige medeverdachte wordt verdacht van heling van de tankpassen. Hij kocht die van de facilitair medewerker, tankte ermee, liet anderen ermee tanken en verkocht ze ook weer door.
Beide verdachten hebben de diefstal en heling bekend. Zij gaven aan financiële problemen te hebben en betuigden op de zitting spijt. Tegen de politiemedewerker is een werkstraf van 240 uur en vier maanden celstraf voorwaardelijk geëist. Tegen de medeverdachte eiste de officier een werkstraf van 120 uur en een maand celstraf voorwaardelijk. Ook wil justitie dat de de mannen de winst die ze hebben opgestreken terugbetalen.
Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.