FNV: Meer geld naar spooronderhoud

UTRECHT - De politiek moet geld vrijmaken voor onderhoud en vernieuwing van het spoor en er moeten miljoenen meer worden gereserveerd. Dat stelt vakbond FNV Spoor.
Bestuurder Jacqueline Lohle stelt dat spoorbeheerder ProRail in Utrecht momenteel onder vuur ligt wegens grote financiële tekorten. Ze wijst echter ook naar de politiek. "ProRail voert datgene uit wat de politiek haar opdraagt." Volgens haar blijkt uit studies dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud.

RIJKSMIDDELEN

"Wel blijkt dat de rijksmiddelen ontoereikend zijn voor de ambities van de politiek. Ofwel het Rijk heeft niet genoeg geld gereserveerd voor het spooronderhoud voor de komende dertien jaar."
Lohle stelt ook dat ProRail bij de toekenning van de beheerconcessie per 1 januari 2015 dichter onder het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is gekomen "en daardoor speelbal is geworden van de politiek".

MISSTANDEN

Onlangs bleek dat ProRail de komende jaren bijna een half miljard te kort komt voor projecten aan het spoor. De Tweede Kamer voelt Mansveld volgende week aan de tand over de misstanden bij ProRail. De SP vindt dat ze maar beter kan aftreden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.