Economy Hotel vanwege gedwongen sluiting naar Raad van State

UTRECHT - De eigenaar van het gesloten Economy Hotel in Utrecht stapt naar de Raad van State. Het hotel aan de Balijelaan moest dicht, nadat de gemeente had ontdekt dat het door prostituees en hun klanten werd bezocht.
De rechter in Utrecht gaf de gemeente dinsdag gelijk. De hoteleigenaar vindt het oneerlijk dat er wel bij hem maar niet in andere hotels is geïnspecteerd.
De gemeente Utrecht beweert dat ze reageerde op een anonieme tip, maar dat vindt de eigenaar een vreemd verhaal: "Als de verdachte niet eens kan bewijzen dat er een anonieme melding is geweest, dan begrijp ik niet dat de rechter een ambtenaar zomaar op z'n blauwe ogen gelooft."
De eigenaar van het Utrechtse hotel spreekt van een politieke uitspraak en hoopt dat de Raad van State de gemeente alsnog in het ongelijk stelt.

GEMEENTE

De gemeente laat desgevraagd weten dat ook andere hotels moeten zorgen dat er geen illegale prostititie onder hun dak plaatsvindt, maar dat het niet vanzelfsprekend is dat er meer hotels dicht gaan. "Het sluiten van een hotel is geen doel op zich. Het gemeentebestuur stelt jaarlijks de handhavingsstrategie vast. De keuze om illegale prostitutie tegen te gaan gold al langer en zal dus ook blijven gelden", aldus een verklaring van de gemeente.
"De inzet blijft er dus op gericht om illegale prostitutie tegen te gaan, ook als dat in (andere) hotels plaatsvindt. Het (laten) sluiten van een hotel is een uiterste (dwang)maatregel die wij als gemeente kunnen nemen om illegale prostitutie tegen te gaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.