14 tips over verdachten wapenvondst Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De politie heeft na een uitzending van Opsporing Verzocht 14 tips gekregen over mannen die zijn gefilmd bij de plek van een enorme wapenvondst in Nieuwegein. Daarbij zijn ook namen genoemd, laat de recherche weten.
De politie onderschepte in juli 36 automatische wapens, zeker zestig pistolen en revolvers, negen handgranaten en een grote hoeveelheid munitie. De wapens lagen in een opslagruimte in Nieuwegein.
In Maurik werden in deze zaak ook gestolen snelle auto's in beslag genomen. Ook van die plek zijn beelden met daarop mensen vrijgegeven. Die beelden worden woensdag ook getoond in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.
Het gaat in totaal om vijf mannen. Verdachte 1 draagt een rode pet en is op zondag 5 juli rond 00:15 gesignaleerd bij de opslagboxen in Nieuwegein. Verdachte 2 heeft zwart haar en bezocht op donderdag 16 juli de opslagboxen in Nieuwegein. Verdachte 3 is een kale man die op donderdag 16 juli tweemaal de opslagboxen in Nieuwegein bezocht.
Verdachte 4 heeft zwart haar en heeft op dinsdag 14 juli rond 19:00 uur de garagebox in Maurik bezocht. Verdachte 5 draagt en lichte broek en heeft op maandag 18 mei om 21:50 uur de garagebox in Maurik bezocht. Hij reed in een zwarte Fiat Punto.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.