Staatssecretaris legt eerste steen van 'verpleeghuis nieuwe stijl'

WOERDEN - In Woerden heeft staatssecretaris Martin van Rijn woensdag de eerste steen gelegd van een modern woon-zorgcomplex. In Park 't Oude Landt komen appartementen waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. Als ze naar verloop van tijd toch meer zorg nodig hebben dan kunnen ze die krijgen.
"Op het moment dat een oudere dementie krijgt, kan die persoon verhuizen binnen het complex naar een afdeling met meer begeleiding. De achtergebleven partner blijft dan wel in de buurt en kan makkelijk langskomen", zegt bestuursvoorzitter Nico van der Steeg.
Ook de staatssecretaris is enthousiast. Vanwege de veranderingen in de zorg wordt van ouderen gevraagd dat ze langer thuis blijven wonen. Volgens van Rijn is een complex zoals in Woerden een goede oplossing. "Hier wordt gekozen voor wonen op maat en zorg op maat en ik denk dat dat de toekomst is."
Bewoners en medewerkers van zorginstelling 't Oude Landt gingen woensdag ook in discussie met de staatssecretaris. Ze vroegen vooral om meer tijd voor de bewoners, meer personeel en minder bureaucratie. Van Rijn beloofde beterschap.
Het woon-zorgcomplex moet eind 2016 af zijn.

Staatssecretaris legt eerste steen van 'verpleeghuis nieuwe stijl'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.