Hoger beroep Zandpad: Wegra-baas hoort verweer gemeente hoofdschuddend aan

UTRECHT - De gemeente Utrecht houdt vol dat de seksboten op het Zandpad in 2013 terecht gesloten zijn. De Raad van State buigt zich donderdag over de sluiting van de prostitutieramen in een door exploitant Wegra ingesteld hoger beroep.
Volgens de gemeente was er sprake van mensenhandel op het Zandpad. Tot nu toe zijn er geen veroordelingen geweest, maar bij de politie zijn nog altijd zaken in onderzoek, voerde Utrecht aan.
Cees Jobben, directeur van Wegra, hoorde het verweer hoofdschuddend aan en ergerde zich zichtbaar. Zijn advocaat voerde aan dat er nooit sprake is geweest van mensenhandel en dat dit ook uit onderzoek blijkt.
Begin deze maand maakte het Willem Pompe Instituut bekend dat er tussen 2000 en 2014 hooguit vier tot acht vrouwen slachtoffer zijn geworden van misstanden op het Zandpad in Utrecht.
De onderzoekers noemden de cijfers over onvrijwillige prostitutie in Utrecht onbetrouwbaar. Volgens het instituut is het zinloos om die cijfers te gebruiken als argument voor het sluiten van de boten.
Na de zitting van vandaag zal de Raad van State pas over zes weken uitspraak doen.

Hoger beroep: Sluiting Zandpad wel of niet terecht?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.